Ingenjörsfirma Bernt Nyberg AB Sala


Ljudanläggningar.


Har ni så här mycket publik på Er tävling.....Då behöver ni oss.

Installation och Uthyrning

Vi installerar fasta ljudanläggningar på idrotsplatser, i kyrkor och samlingslokaler.
Vi har både större och mindre högtalaranläggningar för uthyrning.
Dom små sköter ni själva medan dom större monteras och sköts av oss.
Uthyrning och installation av ljudanläggningar har vi hållit på med i över 40 år och vi har många goda referenser. Vi är speciellt kunniga på motorsport som motocross, backtävling, rallycross, speedway, rally, bantävling, flyguppvisning m.m.

För att publiken skall tycka att ljudet är bra krävs att flera punkter är uppfyllda:
- Planering: Rätt ljudanläggning och högtalarna på rätt plats. Det är svårt att få rätt ljudbild och det krävs mycket kunskap och framförallt erfarenhet för en bra ljudbild. Vi har byggt ljud länge och har givetvis lärt oss mycket. I planeringen ingår också ett detaljerat körschema.
- Vi kan erbjuda en bra och driftsäker ljudanläggning så att publiken hör det dom skall höra och inte det dom inte skall höra. Finesser som flera speakers och bisittare samt trådlös reporter med lång räckvidd som snabbt kan förflytta sig och göra aktuella och nära intervjuer. För att kunna göra detta krävs att anläggningen har en bra och lättarbetad internkommunikation så att strategier och hjälp kan utväxlas utan att publiken märker något av den. Dom måste kunna arbeta som om dom stod bredvid varandra. Vi är ensamma om att ha en sådan internkommunikation.
- Man måste ha en ljudtekniker som hela tiden ser till att publiken får, i förhållande till omgivningsbullret, rätt ljudvolym och som också lägger in jinglar, reklaminslag och musik i exakt rätt tidpunkt för att hjälpa speakern att skapa rätt stämmning och öka "trycket". Ljudanläggningar som det bara är att slå på och som sedan sköter sig själv finns inte. Det är bara drömmar och falsk marknadsföring. Ljudteknikern gör minst 1/4-del av jobbet och det heter ju "att ingen kedja är starkare än den svagaste länken."
- Duktiga speakers som är pålästa, kan körschemat och som har förmågan att få publiken att lyssna är naturligtvis viktigt. Dom förväntar vi oss att ni själva engagerar.

Egen Radiosändning... Jo det är faktiskt möjligt att få tillstånd att på helt egen frekvens i det vanliga FM-rundradiobandet sända sin tävling / evenemang direkt och med reklam och allt. Post och telestyrelsen utfärdar tillfälliga tillstånd under vissa villkor och vi har både sändarutrustning och vana att sköta sådana sändningar. Egen radiosändning är ofta mycket uppskattat vid tävlingar där man inte kan nå all publik med högtalaranläggningar t.ex. orienteringstävlingar. Där kan folk stå i skogen med sin lilla radio eller MP3-spelare med radio och lysna. Likaså vid flyguppvisningar och rally-tävlingar där folk både i skogen och i bilen kan följa tävlingen och även få trafikinfo.

Intresserad... maila oss.


Bild: Vår ljudbuss uppställd och inkopplad.


Bild: Ett av våra mixerbord.

Vår minsta Högtalaranläggning:

Här till höger ser ni vår minsta anläggning. Tre batteridrivna högtalare och en mikrofon. Det är bara att trycka på knappen och prata. Här har man lagt upp högtalarna på en befintlig träställning vid en hunduppvisning. Lämplig vid mindre tävlingar, uppvisningar och torgmöten.
Bara tal, ingen musik.

<<< Tillbaka till startsidan.