Ingenjörsfirma Bernt Nyberg AB Sala


Agility.

Vi tillverkar, säljer och hyr ut viss utrustning för Agilitytävlingar eftersom familjen under många
år varit och är aktiv innom Sala Brukshundklubb. Mer om agility hittar du hos Eva Karlsson.

OBS! Nedanstående tidtagningsanläggning saluföres ej i Sverige p.g.a de nya SBK-bestämmelserna och dess oklara tolkning.

Tidtagningsanläggningar:

Vi tillverkar och säljer en specialkonstruerad tidtagningsanläggning för Agilitytävlingar.

Efter flera års konstruerande och provande har det blivit en mycket bra och lättanvänd anläggning. Några fördelar:
- Varje ”Grind” har 5 st fotoceller placerade så att risken är minimal att man missar en hund oavsett storlek även om den kryper under ett hopphinders bom. Detta innebär att man inte behöver ändra eller justera fotocellerna vid byte av storleksklass, det är bara att köra vidare.
- Den är lätt att montera upp. Grinden ser ut som ett U och fotoceller och speglar är fast monterade och behöver normalt inte justeras. Varje ”Grind” (målgrind eller startgrind) består endast av fem delar: Två stolpar där fotoceller och speglar sitter, en bom längs med marken samt två fötter. Allt skruvas ihop med endast fyra vingskruvar. Inga verktyg behövs.
- Det är ingen skillnad på ”startgrinden” och ”målgrinden”. Kör ni banan i omvänd riktning byter ni bara plats på kablarna vid elektronikenheten.
- Både fotoceller och speglar är el-uppvärmda. Det är ofta problem med imma på speglarna om man börjar tävlingen tidigt på morgonen, speciellt på hösten.
- Manöverpanelen har stora tydliga röda siffror och räknar i sekunder, tiondelar och hundradelar som brukligt är inom Agilityn. Den räknar alltså inte minuter utan fortsätter över 60 sek. t.ex. 103,69 sek.
- Anläggningen har en nogrannhet av 1/1000 sek. men är inställd för att enbart visa hundradelar. Den kan dock programmeras om till att visa tusendelar om det skulle bli aktuellt i framtiden.
- Det låter ”pip” i elektronikenheten varje gång en hund paserar genom en grind. Detta lagom diskreta pip är mycket uppskattat av personalen särskilt domarna som då hör när tiden går igång resp avslutas. Det kan ju faktiskt bli vägran vid starten.
- Till sin hjälp har också domaren och sekreteriatet ett ”trafikljus” som man lämpligen placerar på startgrindens ena stolpe. Det visar grönt när tiden är nollställd och det är klart att starta. När hunden startar tiden visar den gult för att visa att tiden rullar och går. När hunden passerar målgrinden slår trafikljuset om till rött. Det blir inte grönt ljus förrän personalen i sekreteriatet nollställt tiden igen. Samma ”trafikljus” fast i mindre storlek finns också på elektronikenhetens panel.
- Anläggningen levereras i en specialgjord transportlåda av bjökplywood med handtag (150 x 20 x 40 cm) där alla delar har sin plats.
- Och ni har hjälp och service av oss som tillverkar den här i Sala.

Vill ni veta mer? Se vårt pdf- Produktblad Tidtagning och maila oss.


Bild: Tidtagningsanläggning. En fotoellgrind, transportlåda och elektronikenhet. Notera trafikljuset på grindens vänstra stolpe.


Bild: Elektronikenheten.

Högtalaranläggningar:
Vi har både större och mindre högtalaranläggningar för uthyrning.
Dom små sköter ni själva medan dom större monteras och sköts av oss.
Här till höger ser ni vår minsta anläggning. Tre batteridrivna högtalare och en mikrofon. Det är bara att trycka på knappen och prata. Här har man lagt upp högtalarna på en befintlig träställning vid en hunduppvisning.
Lämplig vid mindre tävlingar, uppvisningar och torgmöten.
Bara tal, ingen musik.

Vill ni veta mer om våra högtalar / ljudanläggningar, gå till Ljudsidan.


Bild: Intervjuv vid freestyleuppvisning Sala Brukshundklubb.
<<< Tillbaka till Startsidan